Lista kan mga Kandidato para Senador na Nanggarana sa Eleksyon 2013

Gikan sa Bikol Sentral na Wikipedia, an talingkas na ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search

An eleksyon 2013 para sa Senado kan Filipinas ginibo kan Mayo 13, 2013 sa pagpili kan kabanga kan kaapil sa Senado. An mga naelehir kan 2013, kaiba an mga napili kan taon 2010, iyo an mabilog kan Senado sa Ika-16 na Kongreso.

Manera nin Pagpili

An pagboto para sa mga senador lakopan sa bilog na nasyon, asin an mapipili iyo idtong may pinakadakul na botong makua asin an makakaayon sa nabotohan idto sanang kagduwang (12) kandidato na may nasikwit na pinakahalangkaw na boto. Kaya an botante igwa sana nin doseng ipagboboto, pwede hababa sa bilang na ini alagad dai pwede sumobra sa bilang na dose. An mga boto ini'eskutenyo asin an doseng kandidato nakakua nin pinakahalangkaw na bilang nin boto iyo an makakalaog sa Senado bilang mga elehidong senador.

An Komisyon nin Eleksyon (COMELEC) iyo an may katongdan magpalakaw kan eleksyon para sa Senado asin an Senate Electoral Tribunal (SET) iyo man an maareglo kan mga dismintehan pakatapos na an Senador makatukaw na sa opisyo.

Political party standings at the Philippine Senate as a result of the election.
  • Key: Pinairom: nakatukaw, italicized: nobatong senador
Lugar Senador Partido Nabotohan sa* Petsang naproklama Relihiyon Enot na kinaptan sa kongreso o elehidong ehekutibong katongdan Namundag
1st Grace Poe Independent San Juan Mayo 16, 2013 Katoliko Romano 1968
2nd Loren Legarda NPC Malabon Mayo 16, 2013 Katoliko romano Nakatukaw na senador (1998-2004, poon pa 2007) 1960
3rd Chiz Escudero Independent Sorsogon City Mayo 16, 2013 Katoliko Romano Nakatukaw na senador (poon pa 2007)
Kaapil sa Philippine House of Representatives para sa Enot na distrito nin Sorsogon (1998-2007)
1969
4th Alan Peter Cayetano Nacionalista Taguig Mayo 16, 2013 Evangelical Charismatic Christian Nakatukaw na senador (poon pa 2007)
Kaapil sa Philippine House of Representatives sa Solong Distrito nin Taguig City-Pateros (1998-2007)
Kasalihid na Bise alkalde kan Taguig (1998-1998)
Kaapil sa Taguig Municipal Council sa enot na distrito(1992-1998)
1970
5th Nancy Binay UNA Makati Mayo 16, 2013 Katoliko Romano 1973
6th Sonny Angara PDP-Laban Baler Mayo 16, 2013 Katoliko Romano Kaapil sa Philippine House of Representatives sa Solong Distrito nin Aurora (2004-2013) 1972
7th Bam Aquino Liberal Quezon City Mayo 17, 2013 Katoliko Romano 1977
8th Koko Pimentel PDP-Laban Cagayan de Oro Mayo 17, 2013 Katoliko Romano Nakatukaw na senador (poon pa 2011) 1964
9th Antonio Trillanes Nacionalista Caloocan Mayo 17, 2013 Katoliko Romano Nakatukaw na senador (poon pa 2007) 1971
10th Cynthia Villar Nacionalista Las Piñas Mayo 18, 2013 Katoliko Romano Kaapil sa Philippine House of Representatives para sa Solong Distrito nin Las Piñas (2001 - 2010) 1950
11th JV Ejercito UNA San Juan Mayo 18, 2013 Katoliko Romano Kaapil sa Philippine House of Representatives para sa Siyudad nin San Juan
Alkalde kan Siyudad nin San Juan (2001-2010)
1969
12th Gregorio Honasan UNA Marikina Mayo 18, 2013 Katoliko Romano Nakatukaw na senador (1995-2004, poon pa 2007) 1948

*Mga Senador ini'elehir lakopan sa nasyon asin mayong sinasakop na distrito o lugar.

Mga ginunoan[liwaton | liwaton an gikanan]

  • [1] Opisyal na lista kan mga nangganang senador kan eleksyon 2013. Kinua 22-09-15.