Lista kan pasurunod na Santo Papa sa Simbahan Katoliko

Gikan sa Bikol Sentral na Wikipedia, an talingkas na ensiklopedya
Maglukso sa: paglibotlibot, hanapon
Si Benedicto XVI, an Santo Papa nagbutas sa pagkapapa kan Pebrero 28, 2013
An plake na nagngangaran kan mga papa na ilinubong sa Simbahan ni San Pedro asin kun kasuarin nagadan

:Pinaka-enot sundô Ika-5ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Enot na siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
1 33 – 64/67 Pope-peter pprubens.jpg San Pedro
PETRUS
Simon Peter
Shimon Kipha
CΙΜΗΟΝ ΚΗΦΑC
ܫܶܡܥܽܘܢ ܟ݁ܺܐܦ݂ܳܐ
(Simeon Kephas – Simon an Gapo)
Bethsaida, Galilea Apostol ni Hesus kun kiisay siya naggawad kan lyabe nin Kahadean nin Langit], susog sa Bibliya, Mateo 16:18-19. Ipinako sa krus na suwi'; kapiyestahan([[:Piyesta ni San Pedro asin Pablo]) 29 Hunyo, (Tukawan ni San Pedro) 22 Febrero. Minmidbid kan Simbahan Katoliko komo iyo an pinakaenot na Obispo kan Roma na pignombrahan ni Hesukristo. Tinitingag man na santo sa Kristyanong Subangan, may piyesta sa 29 Hunyo.[1]
2 64/67(?) – 76/79(?) Linus2.jpg San Lino
LINUS
Linus Tuscia (Central Tuscany) Kapiyestahan 23 Septyembre. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan. Piyesta 7 Hunyo.
3 76/79(?) – 88/92 Popeanacletus.JPG San Anacleto
(Cletus)
ANACLETUS
Anacletus Seguro sa Gresya Minartir; piyesta 26 Abril. Minsan nasala na naduwa sa pagkapersona, si Cletus asin Anacletus[2]
4 88/92 – 97 San Clemente de Roma.jpg San Clemente I
CLEMENS
Clement Rome Piyesta 23 Nobyembre. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 25 Nobyembre.
5 97/99 – 105/107 Evaristus.jpg San Evaristo
(Aristus)
EVARISTUS
Aristus Bethlehem, Judea Piyesta 26 Oktobre

Ika-2ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga Nota
6 105/107 – 115/116 Pope Alexander I.jpg San Alejandro I
ALEXANDER
Alexánder Roma Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, an piyesta 16 kan Marso.
7 115/116 – 125 SixtusI.jpg San Sixto I
XYSTUS
  Roma o Gresya Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, an piyesta sa 10 Agosto.
8 125 – 136/138 Telesphorus.JPG San Telesforo
TELESPHORUS
  Gresya  
9 136/138 – 140/142 Hyginus.jpg San Higinio
HYGINUS
  Gresya Tinutubod pigmartir; piyesta 11 Enero
10 140/142 – 155 Pope Pius I.jpg San Pio I
PIUS
  Aquileia, Friuli, Italy Martir paaging espada; piyesta 11 Hulyo
11 155–166 Papa Aniceto cropped.jpg San Aniceto
ANICETUS
  Emesa, Sirya Tinutubod pigmartir; piyesta 17 Abril
12 c.166 – 174/175 Soter.jpg San Sotero
SOTERIUS
  Fondi, Latium, Italya Tinutubod pigmartir; piyesta 22 Abril
13 174/175 – 189 Eleutherius.jpg San Eleuterio
ELEUTHERIUS
  Nicopoli, Epyrus Tinutubod pigmartir; piyesta 6 Mayo
14 189 – 198/199 Victor I..jpg San Victor I
VICTOR
  Afrikang Amnayan  
15 199–217 Saintz05.jpg San Ceferino
(Zephyrin)
ZEPHYRINUS
  Roma  

Ika-3ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
16 c.217 – 222/223 CalixtusI.jpg San Calixto I
CALLISTUS
  Espanya Pigmartir; piyesta 14 Oktobre
17 222/223 – 230 UrbanI.jpg San Urbano I
URBANUS
  Romq Tinitingag man na santo sa Kristiyanbong Subangan, piyesta 25 Mayo.
18 21 Hulyo 230
– 28 Septyembre 235
(5 taon+)
Pope Pontian.jpg San Ponciano
PONTIANUS
  Roma Enot na nagbutas sa pwesto kan pinatulas sa Sardinia ni Emperador Maximinus Thrax. An Liberian Catalogue ipigtala saiyang kagadanan sa 28 Septyembre 235, an pinaka'amay asin eksaktong petsa sa historya nin mga papa.[3][4]
19 21 Nobyembre 235
– 3 Enero 236
(44 aldaw)
Pope Anterus.jpg San Antero
ANTERUS
  Petilia Policastro - Calabria Tinitingag man na santo sa Kristiyanbong Subangan, piyesta 5 Agosto.
20 10 Enero 236
– 20 Enero 250
(14 taon+)
Saint Fabian1.jpg San Fabian
FABIANUS
  Roma Piyesta 20 Enero. Tinitingag nman na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 5 Agosto.
21 6/11 Marso 251
– Hunyo 253
(2 taon+)
Heiliger Cornelius.jpg San Cornelio
CORNELIUS
    Nagadan na martir, huli sa makuring pasakit, piyesta 16 Septyembre
22 25 Hunyo 253
– 5 Marso 254
(256 aldaw)
Lucius I.jpg San Lucio I
LUCIUS
  Roma ;piyesta 4 Marso
23 12 Mayo 254
– 2 Agosto 257
(3 taon+)
Stephen I.jpg San Esteban I
STEPHANUS
  Roma Nagin martir sa pagpugot; piyesta day 2 Agosto. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, na sa parehong aldaw nin kapiyestahan.
24 30/31 Agosto 257
– 6 Agosto 258
(340/341 aldaw)
Sandro Botticelli - Sixte II.jpg San Sixto II
XYSTUS Secundus
  Griyego Nagin martire sa pagpugot; Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 10 Agosto.
25 22 Hulyo 259
– 26 Desyembre 268
(9 taon+)
Pope Dionysius.jpg San Dionisio
DIONYSIUS
  Greece piyesta 26 Desyembre
26 5 Enero 269
– 30 Desyembre 274
(5 taon+)
PopeFelixI.jpg San Felix I
FELIX
  Roma  
27 4 Enero 275
– 7 Desyembre 283
(8 taon+)
Eutychian.jpg San Eutiquiano
EUTYCHIANUS
     
28 17 Desyembre 283
– 22 Abril 296
(12 taon+)
PCaius.jpg San Cayo
CAIUS
    Nagin martir sa pagpugot (susog sa oro-osipon) piyesta 22 Abril. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 11 Agosto.
29 30 Hunyo 296
– 1 Abril 304
(7 taon+)
Marcellinus.jpg San Marcelino
MARCELLINUS
    piyesta 26 Abril. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 7 Hunyo.

Ika-4 Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Portrait Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga Nota
30 308–309 Papa Marcelo I.jpg San Marcelo I
MARCELLUS
     
31 c.309 – c.310 Eusebius.jpg San Eusebio
EUSEBIUS
     
32 2 July 311
– 10 Enero 314
(2 taon+)
Pope miltiades.jpg San Milquiades
(Melchiades)
MILTIADES
  Aprika Enot na papa pakatapos kan persekusyon kan mga Kristiyano huli sa Pagkasurundo sa Milan (313 AD) pinaluwas ni Constantino I
33 31 Enero 314
– 31 Desyembre 335
(21 taon+)
Sylvester I.jpg San Silvestre I
SILVESTER
  Sant'Angelo a Scala, Avellino kapiyestahan 31 Desyembre. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 2 Enero. Enot na Concejo kan Nicaea
34 18 Enero 336
– 7 Oktcbre 336
(263 aldaw)
Marcus (papa).jpg San Marcos
MARCUS
  Roma piyesta 7 Oktobre
35 6 Pebrero 337
– 12 Abril 352
(15 taon+)
Iulius I.jpg San Julio I
IULIUS
  Roma  
36 17 Mayo 352
– 24 Septyembre 366
(14 taon+)
Paderborner Dom Dreifaltigkeitskapelle Liborius.jpg Liberio
LIBERIUS
    Enot na papa na sagkod ngonyan dai pa kanonisado kan Simbahan Katoliko Romano. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subasngan, piyesta 27 Agosto.[5]
37 1 Oktobre 366
– 11 Desyembre 384
(18 taon+)
Saintdamasus.png San Damaso I
DAMASUS
  Idanha-a-Velha, Portugal Patron kan Jerome, kinomisyon an pagpalis kan Bibliya sa popular na latin (an Vulgata). (Konseho nin Roma), 382.
38 11 Desyembre 384
– 26 Nobyembre 399
(14 taon+)
Siricius.jpg San Siricio
Papa SIRICIUS
   
39 27 Nobyembre 399
– 19 Desyembre 401
(2 taon+)
Anastasius I.jpg San Anastasio I
Papa ANASTASIUS
     

Ika-5ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
40 22 Desyembre 401
– 12 Marso 417
(15 taon+)
Innocentius I.jpg San Inocencio I
Papa INNOCENTIUS
    Visigoth Pagratak sa Roma (410) sa sugo ni Alaric
41 18 Marso 417
– 26 Desyembre 418
(1 taon+)
Zosimus.jpg San Zosimo
Papa ZOSIMUS
  Mesoraca - Calabria  
42 28/29 Desyembre 418
– 4 Septyembre 422
(3 taon+)
Pope Boniface I.jpg San Bonifacio I
Papa BONIFACIUS
     
43 10 Septyembre 422
– 27 Hulyo 432
(9 taon+)
Celestine1pope.jpg San Celestino I
Papa COELESTINUS
  Rome, Western Roman Empire Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta 9 Abril.
44 31 Hulyo 432
– Marso/Agosto 440
(~8 taon)
San Sixto III
Papa SIXTUS Tertius
     
45 29 Septyembre 440
– 10 Nobyembre 461
(21 taon+)
Greatleoone.jpg San Leon I
(Leo the Great)
Papa LEO MAGNUS
  Roma Nakumbinsir si Attila the Hun na dai na magsakyada sa Italya. Piyesta 10 Nobyembre. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Habagatan, piyesta 18 Pebrero.
46 19 Nobyembre 461
– 29 Pebrero 468
(6 taon+)
Nuremberg chronicles - Hilarius, Pope (CXXXVIv).jpg San Hilario
Papa HILARIUS
  Sardinia, Imperyong Romano sa Solnopan  
47 3 Marso 468
– 10 Marso 483
(15 taon+)
Sansimpliciopapa.jpg San Simplicio
Papa SIMPLICIUS
  Tivoli, Italya  
48 13 Marso 483
– 1 Marso 492
(8 years+)
Felix3.jpg San Felix III (Felix II)
Papa FELIX Tertius (Secundus)
  Roma Inaapod man may beses na Felix II
49 1 Marso 492
– 21 Nobyembre 496
(4 taon +)
Papa Gelasio I.jpg San Gelasio I
Papa GELASIUS
  Aprika  
50 24 Nobyembre 496
– 19 Nobyembre 498
(~2 taon)
Anastasius II.jpg Anastasio II
Papa ANASTASIUS Secundus
     
51 22 Nobyembre 498
– 19 Hulyo 514
(15 taon+)
Simmaco - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg San Simaco
Papa SYMMACHUS
  Sardinia  

Ika-6 abot Ika-10ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Ika-6 na Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
52 20 Hulyo 514
– 19 Hulyo 523
(~9 taon)
70px San Hormisdas
Papa HORMISDUS
  Frosinone, Southern Latium, Italya Ama ni Papa Silverius
53 13 Agosto 523
– 18 Mayo 526
(2 taon+)
Papa Ioannes I.jpg San Juan I
Papa IOANNES
  Tuscany  
54 13 Hulyo 526
– 22 Septyembre 530
(4 years+)
Mosaic of Felix IV (III) in Santi Cosma e Damiano, Rome, Italy (527–530).jpg San Felix IV (Felix III)
Papa FELIX Quartus (Tertius)
  Samnium May beses inaapod man na Felix III
55 22 Septyembre 530
– 17 Oktobre 532
(2 taon+)
Boniface II.jpg Bonifacio II
Papa BONIFACIUS Secundus
  Roma, sa Ostrogothna mga kag-anak  
56 2 Enero 533
– 8 Mayo 535
(2 taon+)
Johannes II.jpg Juan II
Papa IOANNES Secundus
Mercúrius Roma Pinakaenot na papa dai naggamit personal na pangaran. Huli ini ta si Merkuryo sarong diyos na Romano.
57 13 Mayo 535
– 22 Abril 536
(346 aldaw)
Agapitus I.jpg San Agapito I
(Agapitus)
Papa AGAPETUS
  Roma, Kahadean nin Ostrogoth Mga kapiyestahan 22 Abril 20 Septyembre.Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Habagatan, an piyesta sa 17 Abril.
58 1 Hunyo 536
– 11 Nobyembre 537
(1 taon+)
Silverius.jpg San Silverio
Papa SILVERIUS
    Pinatulas; piyesta 20 Hunyo, aki ni Papa Hormisdas
59 29 Marso 537
– 7 Hunyo 555
(18 taon+)
Vigilius.jpg Vigilio
Papa VIGILIUS
  Roma  
60 16 Abril 556
– 4 Marso 561
(~5 taon)
Pope Pelagius I.jpg Pelagio I
Papa PELAGIUS
  Roma  
61 17 Hulyo 561
– 13 Hulyo 574
(~13 taon)
Papa Joao III.jpg Juan III
Papa IOANNES Tertius
Catelinus Roma, Imperyong Romano sa Subangan  
62 2 Hunyo 575
– 30 Hulyo 579
(4 na taon+)
Benedict I.jpg Benedicto I
Papa BENEDICTUS
     
63 26 Nobyembre 579
– 7 Pebrero 590
(10 taon+)
PopePelagiusII.jpg Pelagio II
Papa PELAGIUS Secundus
  Roma  
64 3 Septyembre 590
– 12 Marso 604
(13 taon+)
Gregorythegreat.jpg San Gregorio I, O.S.B.
(Gregoriong Dakula)
Papa GREGORIUS MAGNUS
  Roma Pinakaenot na pormal naggamit kan mga titulong "Servus servorum Dei" asin "Pontifex Maximus". Piyesta 3 Septyembre. Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Habagatan, na may piyesta sa 12 Marso.

Ika-7ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
65 13 Septyembre 604
– 22 Pebrero 606
(1 taon+)
Sabinian.jpg Sabiniano
Papa SABINIANUS
  Blera  
66 19 Pebrero 607
– 12 Nobyembre 607
(267 aldaw)
Boniface III.jpg Bonifacio III
Papa BONIFACIUS Tertius
  Roma  
67 25 Agosto 608
– 8 Mayo 615
(6 taon+)
Boniface IV.jpg San Bonifacio IV, O.S.B.
Papa BONIFACIUS Quartus
  Marsi Pinaka-enot na Papa na magdarang ngaran pareho kan ngaran kan saiyang sinundan. Kaapil sa Orden ni San Benedicto.
68 19 Oktobre 615
– 8 Nobyembre 618
(3 taon+)
Papa Adeodato I.jpg San Adeodato I
(Deusdedit)
Papa ADEODATUS
  Roma Kun minsan inaapod man Deusdedit, huli kaini si Papa Adeodatus II minsan naaapod na Pope Adeodatus na mayong designadong bilang kun ikapira
69 23 Desyembre 619
– 25 Oktobre 625
(5 taon+)
Papa Bonifacio V.jpg Bonifacio V
Papa BONIFACIUS Quintus
  Naples  
70 27 Oktobre 625
– 12 Oktobre 638
(12 taon+)
Onorio I - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg Honorio I
Papa HONORIUS
  Campania, Byzantinong Imperyo  
71 Oktobre 638
– 2 Agosto 640
(1 taon+)
Severinopapa.jpg Severino
Papa SEVERINUS
  Roma  
72 24 Desyembre 640
– 12 Oktobre 642
(1 taon+)
Murner History Cod Karlsruhe 3117 (crop).jpg Juan IV
Papa IOANNES Quartus
  Zadar, Dalmatia, ngonyan Croatia  
73 24 Nobyembre 642
– 14 May 649
(6 taon+)
Theodorus I.jpg Teodoro I
Papa THEODORUS
  Palestino  
74 July 649
– 16 Septyembre 655
(6 taon+)
Pope Martin I.jpg San Martin I
Papa MARTINUS
  Haraning Todi, Umbria, Byzantinong Imperyo :Piyesta 12 Nobyembre. Tinitingag man na santo sa Kristyanong Habagatan, piyesta 14 Abril.
75 10 Agosto 654
– 2 Hunyo 657
(2 taon+)
PopeeugeneI.jpg San Eugenio I
Papa EUGENIUS
  Roma  
76 30 Hulyo 657
– 27 Enero 672
(14 taon+)
Pope Vitalian.jpg San Vitaliano
Papa VITALIANUS
  Segni, Byzantino Imperyo  
77 11 Abril 672
– 17 Hunyo 676
(4 taon+)
Adeodatus II.jpg Adeodato II, O.S.B.
Papa ADEODATUS Secundus
  Rome, Byzantino Imperyo MInsan inaapod Papa Adeodatus (mayong numero) patongod kiPope Adeodatus I minsan inaapod man Papa Deusdedit. Kaapil sa Orden ni San Benedicto.
78 2 Nobyembre 676
– 11 Abril 678
(1 taon+)
Popedonus.jpg Dono
Papa DONUS
  Roma, Byzantino Imperyo  
79 27 Hunyo 678
– 10 Enero 681
(2 taon+)
Agatho.gif San Agaton
Papa AGATHO
  Sicily Tinitingag man na santo sa Kristiyanong Subangan, piyesta, 20 Pebrero.
80 Desyembre 681
– 3 Hulyo 683
(1 taon+)
70px San Leon II
Papa LEO Secundus
  Sicily piyesta, 3 Hulyo
81 26 June 684
– 8 Mayo 685
(317 na aldaw)
BenedictII.jpg San Benedicto II
Papa BENEDICTUS Secundus
  Roma, Byzantinong Imperyo Piyesta 7 Mayo
82 12 July 685
– 2 Agosto 686
(1 taon+)
Johannes V.jpg Juan V
Papa IOANNES Quintus
  Syria  
83 21 Oltobre 686
– 22 Septyembre 687
(335 aldaw)
Konon.jpg Conon
Papa CONON
     
84 15 Desyembre 687
– 8 Septyembre 701
(13 taon+)
Sergius I.jpg San Sergio I
Papa SERGIUS
  Sicily  

Ika-8ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
85 30 Oktobre 701
– 11 Enero 705
(3 taon+)
John VI.jpg Juan VI
Papa IOANNES Sextus
  Greece  
86 1 Marso 705
– 18 Oktobre 707
(2 taon+)
Byzantinischer Mosaizist um 705 002.jpg Juan VII
Papa IOANNES Septimus
  Rossano - Calabria Ikaduwang papa na nagdara nin parehong pangaran kan saiyang sinundan
87 15 January 708
– 4 Pebrero 708
(21 aldaw)
Sisinnius.jpg Sisimo
Papa SISINNIUS
  Syria  
88 25 Marso 708
– 9 Abril 715
(7 taon+)
70px Constantino
Papa CONSTANTINUS
  Syria Pinakaultimong papa nakasungko sa Gresya na yaon sa saiyang katongdan hanggan kan si Juan Pablo II sa taon 2001
89 19 Mayo 715
– 11 Pebrero 731
(15 taon+)
GregoryII.jpg San Gregorio II
Papa GREGORIUS Secundus
  Roma, Byzantinong Imperyo Piyesta 11 Pebrero
90 18 Marso 731
– 28 Nobyembre 741
(10 taon+)
70px San Gregorio III
Papa GREGORIUS Tertius
  Syria Ikatolong papa nagdara nin parehong pangaran kan saiyang sinundan
91 3 Desyembre 741
– 14/22 Marso 752
(10 taon+)
Pope Zachary.jpg San Zacarias
Papa ZACHARIAS
  Santa Severina - Calabria Piyesta 15 Marso
(dai man naconsagrar) 23 Marso 752
– 25 Marso 752
(Dai man nakatukaw bilang papa)
70px Elihidong-papa Esteban
Papa Electus STEPHANUS
    Minsan inaapod na Esteban II. Nagadan ikatolong aldaw pakaeleksyon saiya na dai natawan consagracion. An iba linilista pa siya. An Vaticano kan ika-16 na Siglo tinugot pang ibali siya sa lista, alagad hinale na siya sa lista kan taon 1961. Dai na siya hinihiling pang sarong papa kan Simbahan Katoliko Romano.
92 26 Marso 752
– 26 Abril 757
(5 taon+)
La donacion de Pipino el Breve al Papa Esteban II.jpg Esteban II (Stephen III)
Papa STEPHANUS Secundus (Tertius)
    Kun minsan inaapod siyang Esteban III
93 29 Mayo 757
– 28 Hunyo 767
(10 taon+)
Paul I.jpg San Pablo I
Papa PAULUS
  Roma  
94 1/7 August 767
– 24 January 772
(4 years+)
StephenIII.jpg Esteban III (Stephen IV)
Papa STEPHANUS Tertius (Quartus)
  Sicily Sometimes called Stephen IV
95 1 February 772
– 26 December 795
(23 years+)
Pope Adrian I.jpg Adriano I
Papa HADRIANUS
  Rome  
96 26 December 795
– 12 June 816
(20 years+)
Leo III.jpg San Leon III
Papa LEO Tertius
  Rome Crowned Charlemagne Imperator Augustus on Christmas Day, 800, thereby initiating what would become the office of Holy Roman Emperor requiring the imprimatur of the pope for its legitimacy

Ika-9 na Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad kan maelihir / gadan o nagdemitir # mga taon nagtukaw komo papa Mga Nota
97 12 June 816 – 24 January 817 Stephen IV.jpg San Esteban IV (Stephen V)
Papa STEPHANUS Quartus (Quintus)
      <1 Sometimes called Stephen V
98 25 January 817 – 11 February 824 Pope Paschalis I. in apsis mosaic of Santa Prassede in Rome.gif San Pascual I
Papa PASCHALIS
  Rome   7  
99 8 May 824 – August 827 Eugene II.jpg Eugenio II
Papa EUGENIUS Secundus
  Rome   3  
100 August 827 – September 827 Valentine.jpg Valentin
Papa VALENTINUS
  Rome   <1  
101 827 – January 844 Greg4papa.jpg Gregorio IV
Papa GREGORIUS Quartus
  Rome   17  
102 January 844 – 7 January 847 70px Sergio II
Papa SERGIUS Secundus
  Rome   3  
103 January 847 – 17 July 855 Pope St. Leo IV.jpg San Leon IV, O.S.B.
Papa LEO Quartus
  Rome   8 Member of the Order of Saint Benedict.
104 855 – 7 April 858 70px Benedicto III
Papa BENEDICTUS Tertius
  Rome      
105 24 April 858 – 13 November 867 NicholasI.jpg San Nicholas I
(Nicholas the Great)
Papa NICOLAUS MAGNUS
  Rome   9  
106 14 December 867 – 14 December 872 Adrian II.jpg Adriano II
Papa HADRIANUS Secundus
  Rome   5  
107 14 December 872 – 16 December 882 70px Juan VIII
Papa IOANNES Octavus
  Rome   10  
108 16 December 882 – 15 May 884 Marinus I.jpg Marino I
Papa MARINUS
  Gallese, Rome   1  
109 17 May 884 – c.September 885 Papa Adriano III.jpg San Adriano III
Papa HADRIANUS Tertius
  Rome      
110 885 – 14 September 891 Stephen V.jpg Esteban V (Stephen VI)
Papa STEPHANUS Quintus (Sextus)
  Rome     Sometimes called Stephen VI
111 19 September 891 – 4 April 896 PopeFormosusBW.jpg Formoso
Papa FORMOSUS
  Ostia   4 Posthumously ritually executed following the Cadaver Synod
112 4 April 896 – 19 April 896 Boniface VI.jpg Bonifacio VI
Papa BONIFACIUS Sextus
  Rome   <1  
113 22 May 896 – August 897 Stephen VI.jpg Esteban VI (Stephen VII)
Papa STEPHANUS Sextus (Septimus)
      1 Sometimes called Stephen VII
114 August 897 – November 897 70px Romano
Papa ROMANUS
  Gallese, Rome   <1  
115 December 897 70px Teodoro II
Papa THEODORUS Secundus
  Rome   <1  
116 January 898 – January 900 John IX.jpg Juan IX, O.S.B.
Papa IOANNES Nonus
  Tivoli     Member of the Order of Saint Benedict.
117 900 – 903 70px Benedicto IV
Papa BENEDICTUS Quartus
  Rome      

Ika-10ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Numerical order Pontificate Portrait Name
English · Regnal (Latin)
Personal name Place of birth Age at election / death or resigned # years as pope Notes
118 July 903 – September 903 Pope Leo V.jpg Leon V
Papa LEO Quintus
  Ardea   <1  
119 29 January 904 – 14 April 911 SergiusIII.jpg Sergio III
Papa SERGIUS Tertius
  Rome   7 "Saeculum obscurum" begins
120 April 911 – June 913 70px Anastasio III
Papa ANASTASIUS Tertius
  Rome   2  
121 July/August 913 – February/March 914 70px Lando
Papa LANDO
  Sabina, Italy   <1  
122 March 914 – May 928 70px Juan X
Papa IOANNES Decimus
  Romagna, Italy   14  
123 May 928 – December 928 70px Leon VI
Papa LEO Sextus
  Rome   <1  
124 December 928 – February 931 Stephen VII.jpg Esteban VII (Stephen VIII)
Papa STEPHANUS Septimus (Octavus)
  Rome   2 Sometimes called Stephen VIII
125 February/March 931 – December 935 Ioannes XI.jpg Juan XI
Papa IOANNES Undecimus
  Rome   4  
126 3 January 936 – 13 July 939 Leone-VII.jpg Leon VII, O.S.B.
Papa LEO Septimus
      3 Member of the Order of Saint Benedict.
127 14 July 939 – October 942 Stephen VIII.png Esteban VIII (Stephen IX)
Papa STEPHANUS Octavus (Nonus)
  Germany   3 Sometimes called Stephen IX
128 30 October 942 – May 946 Marinus II.jpg Marino II
Papa MARINUS Secundus
  Rome   3  
129 10 May 946 – December 955 70px Agapito II
Papa AGAPETUS Secundus
  Rome   9  
130 16 December 955 – 14 May 964 GiovanniXII.png Juan XII
Papa IOANNES Duodecimus
Octavian Rome   8 Deposed in 963 by Emperor Otto invalidly; end of the "Saeculum obscurum"
131 22 May 964 – 23 June 964 70px Benedicto V
Papa BENEDICTUS Quintus
  Rome   <1 Elected after John XII's death by the people of Rome, in opposition to the Antipope Leo VIII who was appointed by Emperor Otto; Benedict accepted his deposition in 964 leaving Leo as sole pope.
132 July 964 – 1 March 965 70px Leon VIII
Papa LEO Octavus
  Rome   <1 Appointed antipope by Emperor Otto in 963 in opposition to John XII and Benedict V. He became the true Pope after Benedict V was deposed
133 1 October 965 – 6 September 972 Papa Ioannes XIII.jpg Juan XIII
Papa IOANNES Tertius Decimus
  Rome   6  
134 19 January 973 – June 974 70px Benedicto VI
Papa BENEDICTUS Sextus
  Rome, Papal States   1 Deposed and murdered
135 October 974 – 10 July 983 70px Benedicto VII
Papa BENEDICTUS Septimus
  Rome   8  
136 December 983 – 20 August 984 70px Juan XIV
Papa IOANNES Quartus Decimus
Piètro Campanora Pavia   <1  
137 August 985 – March 996 70px Juan XV
Papa IOANNES Quintus Decimus
  Rome   10  
138 3 May 996 – 18 February 999 Otto III wird von Papst Gregor V. zum Kaiser gesalbt.jpg Gregorio V
Papa GREGORIUS Quintus
Bruno of Carinthia Germany, Holy Roman Empire   2 First German Pope
139 2 April 999 – 12 May 1003 Silvester II.JPG Silvestre II
Papa SILVESTER Secundus
Gerbert d'Aurillac Auvergne region of France   4 First French Pope

Ika-11 abot Ika-15ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Ika-11 Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
140 June 1003
– December 1003
Papa Joao XVII.jpg Juan XVII
Papa IOANNES Septimus Decimus
Siccone Rome, Papal States  
141 25 December 1003
– July 1009
(5 years+)
Ioannes XVIII.jpg Juan XVIII
Papa IOANNES DuodeVicesimus
Giovanni Fasano; Phasianus Rapagnano, Papal States  
142 31 July 1009
– 12 May 1012
(2 years+)
Sergius IV.jpg Sergio IV
Papa SERGIUS Quartus
Piètro Boccapècora Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
143 18 May 1012
– 9 April 1024
(11 years+)
B Benedikt VIII.jpg Benedicto VIII
Papa BENEDICTUS Octavus
Theophylactus II, Conti di Tusculum Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
144 April/May 1024
– 20 October 1032
(8 years+)
B Johannes XIX.jpg Juan XIX
Papa IOANNES UndeVicesimus
Romanus, Conti di Tusculum Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
145 1032–1044 70px Benedicto IX
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Conti di Tusculum Rome, Papal States, Holy Roman Empire 1st Term
146 1045 Silvestro3.jpg Silvestre III
Papa SILVESTER Tertius
John, Bishop of Sabina Rome, Papal States, Holy Roman Empire Validity of election questioned; considered Anti-Pope; deposed at the Council of Sutri.
147 1045–1046 70px Benedicto IX
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Conti di Tusculum Rome, Papal States, Holy Roman Empire 2nd Term; deposed at the Council of Sutri
148 April/May 1045
– 20 December 1046
(1 year+)
B Gregor VI.jpg Gregorio VI
Papa GREGORIUS Sextus,
Johannes Gratianus Rome, Papal States, Holy Roman Empire Deposed at the Council of Sutri
149 24 December 1046
– 9 October 1047
(289 days)
Pope clement II.jpg Clemente II
Papa CLEMENS Secundus
Suidger Hornburg, Duchy of Saxony, Holy Roman Empire  
150 November 1047
– 1048
70px Benedicto IX
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Conti di Tusculum Rome, Papal States, Holy Roman Empire 3rd Term; deposed and excommunicated
151 17 July 1048
– 9 August 1048
(23 days)
B Damasus II1.jpg Damaso II
Papa DAMASUS Secundus
Poppo Pildenau, Duchy of Bavaria, Holy Roman Empire  
152 12 February 1049
– 19 April 1054
(5 years+)
Leon IX.jpg San Leon IX
Papa LEO Nonus
Bruno, Count of Dagsbourg Eguisheim, Swabia, Holy Roman Empire In 1054, mutual excommunications of Leo IX and Patriarch of Constantinople Michael I Cerularius began the East–West Schism. The anathematizations were rescinded by Pope Paul VI and Patriarch Athenagoras in 1965.[6]
153 13 April 1055
– 28 July 1057
(2 years+)
Vicii bild.jpg Victor II
Papa VICTOR Secundus
Gebhard, Count of Calw, Tollenstein, and Hirschberg Kingdom of Germany, Holy Roman Empire  
154 2 August 1057
– 29 March 1058
(241 days)
B Stephan IX.jpg Esteban IX (Stephen X), O.S.B.
Papa STEPHANUS Nonus (Decimus)
Frédéric de Lorraine Duchy of Lorraine, Holy Roman Empire Sometimes called Stephen X. Member of the Order of Saint Benedict.
155 6 December 1058
– 27 July 1061
(2 years+)
Papa Nicolau II.jpg Nicolas II
Papa NICOLAUS Secundus
Gérard de Bourgogne Château de Chevron, Kingdom of Arles  
156 30 September 1061
– 21 April 1073
(11 years+)
Papa Alexandre II.jpg Alejandro II
Papa ALEXANDER Secundus
Anselmo da Baggio Milan, Italy, Holy Roman Empire  
157 22 April 1073
– 25 May 1085
(12 years+)
Pope Gregory VII.jpg St Gregorio VII, O.S.B.
Papa GREGORIUS Septimus
Hildebrand Sovana, Italy, Holy Roman Empire Initiated the Gregorian Reforms. Restricted the use of title "Papa" to the Bishop of Rome.[1] Member of the Order of Saint Benedict.
158 24 May 1086
– 16 September 1087
(1 year+)
Victor III.jpg Beato Victor III, O.S.B.
Papa VICTOR Tertius
Desiderio; Desiderius; Dauferius Benevento, Duchy of Benevento Member of the Order of Saint Benedict.
159 12 March 1088
– 29 July 1099
(11 years+)
BlUrban II.gif Beato Urbano II, O.S.B.
Papa URBANUS Secundus
Odo of Lagery Lagery, County of Champagne, France Started the First Crusade. Member of the Order of Saint Benedict.
160 13 August 1099
– 21 January 1118
(18 years+)
B Paschalis II.jpg Pascual II, O.S.B.
Papa PASCHALIS Secundus
Raniero Bleda, Papal States, Holy Roman Empire Member of the Order of Saint Benedict.

Ika-12ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
161 24 January 1118
– 28 January 1119
(Plantilya:Age in years and days)
GelasioII.gif Gelasio II, O.S.B.
Papa GELASIUS Secundus
Giovanni Coniulo Gaeta, Principality of Capua Member of the Order of Saint Benedict.
162 2 February 1119
– 13 December 1124
(Plantilya:Age in years and days)
Callistus II.gif Calixto II
Papa CALLISTUS Secundus
Guido, Comte de Bourgogne Quingey, County of Burgundy, Holy Roman Empire Opened the First Council of the Lateran in 1123
163 15 December 1124
– 13 February 1130
(Plantilya:Age in years and days)
Pope honorius ii.jpg Honorio II, Can.Reg.
Papa HONORIUS Secundus
Lamberto Scannabecchi Fiagnano, Papal States, Holy Roman Empire Canon Regular of S. Marìa di San Reno
164 14 February 1130
– 24 September 1143
(Plantilya:Age in years and days)
B Innozenz II.jpg Inocencio II, Can.Reg.
Papa INNOCENTIUS Secundus
Gregorio Papareschi Rome, Papal States, Holy Roman Empire Canon Regular of Lateran; Convened the Second Council of the Lateran, 1139
165 26 September 1143
– 8 March 1144
(Plantilya:Age in years and days)
Caelestinus II.jpg Celestino II
Papa COELESTINUS Secundus
Guido Città di Castèllo, Papal States, Holy Roman Empire  
166 12 March 1144
– 15 February 1145
(Plantilya:Age in years and days)
B Lucius II.jpg Lucio II, Can.Reg.
Papa LUCIUS Secundus
Gerardo Caccianemici dal Orso Bologna, Papal States, Holy Roman Empire Canon Regular of S. Frediano di Lucca
167 15 February 1145
– 8 July 1153
(Plantilya:Age in years and days)
B Eugen III.jpg Beato. Eugenio III, O.Cist.
Papa EUGENIUS Tertius
Bernardo da Pisa Pisa, Republic of Pisa, Holy Roman Empire Member of the Order of Cistercians. Announced the Second Crusade.
168 8 July 1153
– 3 December 1154
(Plantilya:Age in years and days)
B Anastasius IV.jpg Anastasio IV
Papa ANASTASIUS Quartus
Corrado Demetri della Suburra Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
169 4 December 1154
– 1 September 1159
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Hadrian IV.jpg Adriano IV, Can.Reg.
Papa HADRIANUS Quartus
Nicholas Breakspear Abbots Langley, Hertfordshire, Kingdom of England First and only English pope; purportedly granted Ireland to Henry II, King of England. Canon Regular of St. Rufus Monastery .
170 7 September 1159
– 30 August 1181
(Plantilya:Age in years and days)
B-Alexander III1.jpg Alejandro III
Papa ALEXANDER Tertius
Rolando Siena, Italy, Holy Roman Empire Convened the Third Council of the Lateran, 1179
171 1 September 1181
– 25 November 1185
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Lucius III.png Lucio III
Papa LUCIUS Tertius
Ubaldo Lucca, Italy, Holy Roman Empire  
172 25 November 1185
– 19 October 1187
(Plantilya:Age in years and days)
B Urban III.jpg Urbano III
Papa URBANUS Tertius
Uberto Crivelli Cuggiono, Italy, Holy Roman Empire  
173 21 October 1187
– 17 December 1187
(Plantilya:Age in years and days)
B Gregor VIII.jpg Gregorio VIII, Can.Reg.
Papa GREGORIUS Octavus
Alberto di Morra Benevento, Papal States, Holy Roman Empire Canon Regular Premostratense. Proposed the Third Crusade
174 19 December 1187
– 20 March 1191[7]
(Plantilya:Age in years and days)
B Clemens III.jpg Clemente III
Papa CLEMENS Tertius
Paolo Scolari Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
175 21 March 1191
– 8 January 1198
(Plantilya:Age in years and days)
Celestin III.jpg Celestino III
Papa COELESTINUS Tertius
Giacinto Bobone Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
176 8 January 1198
– 16 July 1216
(Plantilya:Age in years and days)
Innozenz3.jpg Inocencio III
Papa INNOCENTIUS Tertius
Lothario dei Conti di Segni Gavignano, Papal States, Holy Roman Empire Convened the Fourth Council of the Lateran, 1215. Initiated the Fourth Crusade. Initiated the medieval Inquisition in Spain and Portugal.

Ika-13ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
177 18 July 1216
– 18 March 1227
(Plantilya:Age in years and days)
B Honorius III3.jpg Honorio III
Papa HONORIUS Tertius
Cencio Rome, Papal States, Holy Roman Empire Initiated the Fifth Crusade.
178 19 March 1227
– 22 August 1241
(Plantilya:Age in years and days)
PopeGregoryIX.jpg Gregorio IX
Papa GREGORIUS Nonus
Ugolino dei Conti di Segni Anagni, Papal States, Holy Roman Empire Canonized Elisabeth of Hungary, 1235. Initiated the Inquisition in France.
179 25 October 1241
– 10 November 1241
(Plantilya:Age in years and days)
B Colestin IV.jpg Celestino IV
Papa COELESTINUS Quartus
Goffredo Castiglioni Milan, Italy, Holy Roman Empire Died before coronation.
180 25 June 1243
– 7 December 1254
(Plantilya:Age in years and days)
Inocenc IV.jpg Inocencio IV
Papa INNOCENTIUS Quartus
Sinibaldo Fieschi Genoa, Republic of Genoa, Holy Roman Empire Convened the First Council of Lyons, 1245
181 12 December 1254
– 25 May 1261
(Plantilya:Age in years and days)
B Alexander IV.jpg Alejandro IV
Papa ALEXANDER Quartus
Rinaldo dei Conti di Jenne Jenne, Papal States, Holy Roman Empire  
182 29 August 1261
– 2 October 1264
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Urban IV.jpg Urbano IV
Papa URBANUS Quartus
Jacques Pantaléon Troyes, County of Champagne, France  
183 5 February 1265
– 29 November 1268
(Plantilya:Age in years and days)
Papst Clemens IV.jpg Clemente IV
Papa CLEMENS Quartus
Gui Faucoi Saint-Gilles, Languedoc, France  
N/A 29 November 1268
– 1 September 1271
Ombrellino-keys.svg Interregnum Almost 3 year period without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
184 1 September 1271
– 10 January 1276
(Plantilya:Age in years and days)
B Gregor X.jpg Beato Gregorio X
Papa GREGORIUS Decimus
Tebaldo Visconti Piacenza, Italy, Holy Roman Empire Convened the Second Council of Lyons, 1274.
185 21 January 1276
– 22 June 1276
(Plantilya:Age in years and days)
InnocentV.jpg Beato Inocencio V, O.P.
Papa INNOCENTIUS Quintus
Pierre de Tarentaise County of Savoy, Holy Roman Empire Member of the Dominican Order.
186 11 July 1276
– 18 August 1276
(Plantilya:Age in years and days)
Papa Adriano V.jpg Adriano V
Papa HADRIANUS Quintus
Ottobuono Fieschi Genoa, Republic of Genoa, Holy Roman Empire  
187 8 September 1276
– 20 May 1277
(Plantilya:Age in years and days)
B Johannes XXI.jpg Juan XXI
Papa IOANNES Vicesimus Primus
Pedro Julião (a.k.a. Petrus Hispanus and Pedro Hispano) Lisbon, Portugal Huli sa karibongan sa pagngangaran sa mga papa na darang pangaran Juan, kaya nangyari mayong papa na nangaranan Juan XX kan ika-13 Siglo. Mayo mannggad Santo Papa Juan XX ta an ika-20ng papa na may siring ns pangaran, si Petrus Hispanus, kan napiling Papa taon 1276, nagdesider na loktawan an numero XX asin binoot na ibilang siya komo Juan XXI. Gusto niyang mabakle an kadtong panahon pagtubod na may sala sa pagbilang kan mga naenot saiyang mga papa na sinda Juan XV abot ki Juan XIX.
188 25 November 1277
– 22 August 1280
(Plantilya:Age in years and days)
NicholasIII.jpg Nicolas III
Papa NICOLAUS Tertius
Giovanni Gaetano Orsini Rome, Papal States, Holy Roman Empire
189 22 February 1281
– 28 March 1285
(Plantilya:Age in years and days)
B Martin IV.jpg Martin IV
Papa MARTINUS Quartus
Simon de Brion Meinpicien, Touraine, France  
190 2 April 1285
– 3 April 1287
(Plantilya:Age in years and days)
PopeOnorioIV.jpg Honorio IV
Papa HONORIUS Quartus
Giacomo Savelli Rome, Papal States, Holy Roman Empire  
191 22 February 1288
– 4 April 1292
(Plantilya:Age in years and days)
NicholasIV.jpg Nicolas IV, O.F.M.
Papa NICOLAUS Quartus
Girolamo Masci Lisciano, Papal States, Holy Roman Empire Member of the Franciscan Order.
N/A 4 April 1292
– 5 July 1294
Ombrellino-keys.svg Interregnum 2 year period without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
192 5 July 1294
– 13 December 1294
(Plantilya:Age in years and days)
B Colestin V.jpg Santo Celestino V, O.S.B.
Papa COELESTINUS Quintus
Pietro da Morrone Sant' Angelo Limosano, Kingdom of Sicily One of the few popes who resigned. Member of the Order of Saint Benedict.
193 24 December 1294
– 11 October 1303
(Plantilya:Age in years and days)
Bonifatius VIII Grabstatue.JPG Bonifacio VIII
Papa BONIFACIUS Octavus
Benedetto Caetani Anagni, Papal States, Holy Roman Empire  

Ika-14ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Mga nota
194 22 October 1303
– 7 July 1304
(Plantilya:Age in years and days)
B Benedikt XI.jpg Beato Benedicto XI, O.P.
Papa BENEDICTUS Undecimus
Niccolò Boccasini Treviso, Italy, Holy Roman Empire Member of the Dominican Order.
195 5 June 1305
– 20 April 1314
(Plantilya:Age in years and days)
Papa Clemens Quintus.jpg Clemente V
Papa CLEMENS Quintus
Bertrand de Got Villandraut, Gascony, France Pope at Avignon. Convened the Council of Vienne, 1311–1312. Initiated the persecution of the Knights Templar with the Pastoralis Praeeminentiae under pressure from King Philip IV of France.
N/A 20 April 1314
– 7 August 1316
Ombrellino-keys.svg Interregnum 2 year period without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
196 7 August 1316
– 4 December 1334
(Plantilya:Age in years and days)
John22.jpg Juan XXII
Papa IOANNES Vicesimus Secundus
Jacques d'Euse; Jacques Duèse Cahors, Quercy, France Pope at Avignon
197 20 December 1334
– 25 April 1342
(Plantilya:Age in years and days)
Benedikt XII1.gif Benedicto XII, O.Cist.
Papa BENEDICTUS Duodecimus
Jacques Fournier Saverdun, County of Foix, France Pope at Avignon. Member of the Order of Cistercians.
198 7 May 1342
– 6 December 1352
(Plantilya:Age in years and days)
Clemens VI.gif Clemente VI, O.S.B.
Papa CLEMENS Sextus
Pierre Roger Maumont, Limousin, France Pope at Avignon
199 18 December 1352
– 12 September 1362
(Plantilya:Age in years and days)
Innozenz VI.gif Inocencio VI
Papa INNOCENTIUS Sextus
Étienne Aubert Les Monts, Limousin, France Pope at Avignon
200 28 September 1362
– 19 December 1370
(Plantilya:Age in years and days)
Urban V.gif Beato Urbano V, O.S.B.
Papa URBANUS Quintus
Guillaume (de) Grimoard Grizac, Languedoc, France Pope at Avignon. Member of the Order of Saint Benedict.
201 30 December 1370
– 26 March 1378
(Plantilya:Age in years and days)
PopeGregoryXI.jpg Gregorio XI
Papa GREGORIUS Undecimus
Pierre Roger de Beaufort Maumont, Limousin, France Pope at Avignon; returns to Rome; last French Pope
202 8 April 1378
– 15 October 1389
(Plantilya:Age in years and days)
Urbanus VI.jpg Urbano VI
Papa URBANUS Sextus
Bartolomeo Prignano Naples, Kingdom of Naples Western Schism
203 2 November 1389
– 1 October 1404
(Plantilya:Age in years and days)
IX.Bonifac.jpg Bonifacio IX
Papa BONIFACIUS Nonus
Pietro Tomacelli Naples, Kingdom of Naples Western Schism

Ika-15ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

  • R  This pope resigned his office.
  • B  The exact birth date of Innocent VIII and almost all popes prior to Eugene IV is unknown, therefore the lowest probable age has been assumed for this table.
Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad kan pagpoon/pagtapos kan pagkapapa Mga Nota
204 17 October 1404
– 6 November 1406
(Plantilya:Age in years and days)
Innocent VII.jpg Inocencio VII
Papa INNOCENTIUS Septimus
Cosimo Gentile Migliorati Sulmona, Kingdom of Naples 65 / 67 [B] Western Schism
205 30 November 1406
– 4 July 1415
(Plantilya:Age in years and days)
Gregory XII.jpg Gregorio XII
Papa GREGORIUS Duodecimus
Angelo Correr Venice, Republic of Venice 60 / 69 [R][B] Western Schism; abdicated during the Council of Constance, which had been called by his opponent John XXIII.
N/A 4 July 1415
– 11 November 1417
Ombrellino-keys.svg Interregnum Two-year period without a valid pope elected.
206 11 November 1417
– 20 February 1431
(Plantilya:Age in years and days)
Pisanello, copia da Ritratto di Martino V (Galleria Colonna).jpg Martin V
Papa MARTINUS Quintus
Oddone Colonna Genazzano, Papal States 48 / 62 [B] Convened the Council of Basel, 1431
207 3 March 1431
– 23 February 1447
(Plantilya:Age in years and days)
PapstEugen.jpg Eugenio IV, O.S.A.
Papa EUGENIUS Quartus
Gabriele Condulmer Venice, Republic of Venice 47 / 63 [B] Member of the Augustinian Order. Crowned Sigismund emperor at Rome in 1433. Transferred the Council of Basel to Ferrara. It was later transferred again, to Florence, because of the Bubonic plague.
208 6 March 1447
– 24 March 1455
(Plantilya:Age in years and days)
Nicholas V.jpg Nicolas V
Papa NICOLAUS Quintus
Tommaso Parentucelli Sarzana, Republic of Genoa 49 / 57 Held Jubilee of 1450; crowned Frederick III emperor at Rome in 1452.
209 8 April 1455
– 6 August 1458
(Plantilya:Age in years and days)
Calixtus III.jpg Calixto III
Papa CALLISTUS Tertius
Alfonso de Borgia Xàtiva, Kingdom of Valencia, Crown of Aragon 76 / 79 First Spanish pope
210 19 August 1458
– 15 August 1464
(Plantilya:Age in years and days)
Pintoricchio 012.jpg Pio II
Papa PIUS Secundus
Enea Silvio Piccolomini Corsignano, Republic of Siena 52 / 58  
211 30 August 1464
– 26 July 1471
(Plantilya:Age in years and days)
Pietrobarbo.jpg Pablo II
Papa PAULUS Secundus
Pietro Barbo Venice, Republic of Venice 47 / 54 Nephew of Eugene IV
212 9 August 1471
– 12 August 1484
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Sixtus IV (head).jpg Sixto IV, O.F.M.
Papa XYSTUS Quartus
Francesco della Rovere Celle Ligure, Republic of Genoa 57 / 70 Member of the Franciscan Order. Commissioned the Sistine Chapel. Authorized an Inquisition targeting converted (Jewish) Christians in Spain, at the request of Queen Isabella and King Ferdinand.
213 29 August 1484
– 25 July 1492
(Plantilya:Age in years and days)
Innocent VIII.JPG Inocencio VIII
Papa INNOCENTIUS Octavus
Giovanni Battista Cybo Genoa, Republic of Genoa 51 / 59 [B] Appointed Tomás de Torquemada
214 11 August 1492
– 18 August 1503
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Alexander Vi.jpg Alejandro VI
Papa ALEXANDER Sextus
Rodrigo de Lanzòl-Borgia Xàtiva, Kingdom of Valencia, Crown of Aragon 61 / 72 Nephew of Callixtus III. Father to Cesare Borgia and Lucrezia Borgia. Divided the extra-European world between Spain and Portugal in 1493 by the Bull Inter caetera.

Ika-16 abot Ika-20ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Ika-16 na Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon /pagtapos kan pagkapapa Notes
215 22 September 1503
– 18 October 1503
(Plantilya:Age in years and days)
Pius III, Nordisk familjebok.png Pio III
Papa PIUS Tertius
Francesco Todeschini Piccolomini Siena, Republic of Siena 64 / 64 Nephew of Pius II
216 31 October 1503
– 21 February 1513
(Plantilya:Age in years and days)
Raffaello - Papa Giulio II - Uffizi.jpg Julio II
Papa IULIUS Secundus
Giuliano della Rovere Albisola, Republic of Genoa 59 / 69 Nephew of Sixtus IV; Convened the Fifth Council of the Lateran, 1512. Took effective control of the whole territory of the Papal States for the first time. Commissioned Michelangelo to paint the Sistine Chapel ceiling. Proposed plans for rebuilding of St Peter's Basilica
217 9 March 1513
– 1 December 1521
(Plantilya:Age in years and days)
Pope-leo10.jpg Leo X
Papa LEO Decimus
Giovanni di Lorenzo de' Medici Florence, Republic of Florence 37 / 45 Son of Lorenzo the Magnificent. Excommunicated Martin Luther. Extended the Spanish Inquisition into Portugal.
218 9 January 1522
– 14 September 1523
(Plantilya:Age in years and days)
Hadrian VI.jpg Adriano VI
Papa HADRIANUS Sextus
Adriaan Floriszoon Boeyens Utrecht, Bishopric of Utrecht, Holy Roman Empire (presently The Netherlands) 62 / 64 The only Dutch pope but also known as a German Pope. Last non-Italian to be elected pope until John Paul II in 1978. The tutor of Emperor Charles V
219 26 November 1523
– 25 September 1534
(Plantilya:Age in years and days)
Clement VII. Sebastiano del Piombo. c.1531..jpg Clemente VII
Papa CLEMENS Septimus
Giulio di Giuliano de' Medici Florence, Republic of Florence 45 / 56 Cousin of Leo X. Rome plundered by imperial troops ("Sacco di Roma"), 1527. He forbade the divorce of Henry VIII and crowned Charles V Emperor at Bologna in 1530. His niece Catherine de' Medici was married to the future Henry II of France.
220 13 October 1534
– 10 November 1549
(Plantilya:Age in years and days)
Tizian 083b.jpg Pablo III
Papa PAULUS Tertius
Alessandro Farnese Canino, Lazio, Papal States 66 / 81 Opened the Council of Trent in 1545. His illegitimate son became the first Duke of Parma.
221 7 February 1550
– 29 March 1555
(Plantilya:Age in years and days)
Julius III.jpg Julio III
Papa IULIUS Tertius
Giovanni Maria Ciocchi del Monte Rome, Papal States 62 / 67  
222 9 April 1555
– 30 April or 1 May 1555
(0 years, Plantilya:Age in days/Plantilya:Age in days days)
Pope Marcellus II.jpg Marcelo II
Papa MARCELLUS Secundus
Marcello Cervini Montefano, Marche, Papal States 53 / 53 Last to use birth name as regnal name
223 23 May 1555
– 18 August 1559
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Paul IV.PNG Pablo IV, C.R.
Papa PAULUS Quartus
Giovanni Pietro Carafa Capriglia Irpina, Campania, Kingdom of Naples 78 / 83  
224 26 December 1559
– 9 December 1565
(Plantilya:Age in years and days)
Pius IV 2.jpg Pio IV
Papa PIUS Quartus
Giovanni Angelo Medici Milan, Duchy of Milan 60 / 66 Reopened the Council of Trent, 1562, it concluded its proceedings in 1563
225 7 January 1566
– 1 May 1572
(Plantilya:Age in years and days)
El Greco 050.jpg St Pio V, O.P.
Papa PIUS Quintus
Michele Ghislieri Bosco, Duchy of Milan 61 / 68 Member of the Dominican Order. Excommunicated Elizabeth I of England, 1570. Victory of Lepanto 1571
226 13 May 1572
– 10
13 May 1572
– 10 April 1585
(Plantilya:Age in years and days)
Gregory XIII.jpg Gregorio XIII
Papa GREGORIUS Tertius Decimus
Ugo Boncompagni Bologna, Papal States 70 / 83 Reform of the calendar 1582
227 24 April 1585
– 27 August 1590
(Plantilya:Age in years and days)
Sixtus5.jpg Sixto V, O.F.M. Conv.
Papa XYSTUS Quintus
Felice Peretti Grottammare, Marche, Papal States 63 / 68 Member of the Conventual Franciscan Order.
228 15 September 1590
– 27 September 1590
(Plantilya:Age in years and days)
Urban VII.jpg Urbano VII
Papa URBANUS Septimus
Giovanni Battista Castagna Rome, Papal States 69 / 69 Shortest-reigning pope; died before coronation.
229 5 December 1590
– 15/16 October 1591
(0 years, Plantilya:Age in days/Plantilya:Age in days days)
Gregory XIV.PNG Gregorio XIV
Papa GREGORIUS Quartus Decimus
Niccolò Sfondrati Somma Lombardo, Duchy of Milan 55 / 56
230 29 October 1591
– 30 December 1591
(Plantilya:Age in years and days)
Innocent IX 2.jpg Inocencio IX
Papa INNOCENTIUS Nonus
Giovanni Antonio Facchinetti Bologna, Papal States 72 / 72
231 30 January 1592
– 3 March 1605
(Plantilya:Age in years and days)
Clement viii.jpg Clemente VIII
Papa CLEMENS Octavus
Ippolito Aldobrandini Fano, Marche, Papal States 55 / 69 Convened the Congregatio de Auxiliis which addressed doctrinal disputes between the Dominicans and Jesuits regarding free will and divine grace.[8]

Ika-17ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos kan pagkapapa Mga Nota
232 1 April 1605
– 27 April 1605
(Plantilya:Age in years and days)
Leo XI 2.jpg Leo XI
Papa LEO Undecimus
Alessandro Ottaviano de' Medici Florence, Duchy of Florence 69 / 69 Nephew of Leo X.
233 16 May 1605
– 28 January 1621
(Plantilya:Age in years and days)
70px Pablo V
Papa PAULUS Quintus
Camillo Borghese Rome, Papal States 52 / 68 Known for building projects, including the facade of St Peter's Basilica.
234 9 February 1621
– 8 July 1623
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Gregory XV.jpg Gregorio XV
Papa GREGORIUS Quintus Decimus
Alessandro Ludovisi Bologna, Papal States 67 / 69 Established the Congregation for the Propagation of the Faith, 1622.
235 6 August 1623
– 29 July 1644
(Plantilya:Age in years and days)
Gian Lorenzo Bernini - Portrait d'Urbain VIII.jpg Urbano VIII
Papa URBANUS Octavus
Maffeo Barberini Florence, Grand Duchy of Tuscany 55 / 76 Trial against Galileo Galilei
236 15 September 1644
– 7 January 1655
(Plantilya:Age in years and days)
Innocent-x-velazquez.jpg Inocencio X
Papa INNOCENTIUS Decimus
Giovanni Battista Pamphilj Rome, Papal States 70 / 80 Great-great-great-grandson of Alexander VI.
237 7 April 1655
– 22 May 1667
(Plantilya:Age in years and days)
Alexander VII.jpg Alejandro VII
Papa ALEXANDER Septimus
Fabio Chigi Siena, Grand Duchy of Tuscany 56 / 68 Great-nephew of Paul V. Commissioned St. Peter's Square.
238 20 June 1667
– 9 December 1669
(Plantilya:Age in years and days)
Clemens IX.jpg Clemente IX
Papa CLEMENS Nonus
Giulio Rospigliosi Pistoia, Grand Duchy of Tuscany 67 / 69 Commissioned the colonnade of St. Peter's Square.
239 29 April 1670
– 22 July 1676
(Plantilya:Age in years and days)
Clement X.jpg Clemente X
Papa CLEMENS Decimus
Emilio Altieri Rome, Papal States 79 / 86 Canonized the first American saint, Saint Rose of Lima, 1671.
240 21 September 1676
– 11/12 August 1689
(12 years, Plantilya:Age in days/Plantilya:Age in days days)
InnocentXI.jpg Beato Inocencio XI
Papa INNOCENTIUS Undecimus
Benedetto Odescalchi Como, Duchy of Milan 65 / 78 Suspected to have secretly funded William III of Orange's Glorious Revolution to overthrow the Catholic James II of England.
241 6 October 1689
– 1 February 1691
(Plantilya:Age in years and days)
Alexander VIII 1.jpg Alejandro VIII
Papa ALEXANDER Octavus
Piètro Vito Ottoboni Venice, Republic of Venice 79 / 80  
242 12 July 1691
– 27 September 1700
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Innocent XII.PNG Inocencio XII
Papa INNOCENTIUS Duodecimus
Antonio Pignatelli Spinazzola, Kingdom of Naples 76 / 85 Issued Romanum decet Pontificem, 1692.
243 23 November 1700
– 19 March 1721
(Plantilya:Age in years and days)
Clement XI.jpg Clemente XI
Papa CLEMENS Undecimus
Giovanni Francesco Albani Urbino, Marche, Papal States 51 / 71 Chinese Rites controversy

Ika-18ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos kan pagkapapa Mga Nota
244 8 May 1721
– 7 March 1724
(Plantilya:Age in years and days)
InnocientXIII.jpg Inocencio XIII
Papa INNOCENTIUS Tertius Decimus
Michelàngelo de’ Conti Poli, Làzio, Papal States 65 / 68  
245 29 May 1724
– 21 February 1730
(Plantilya:Age in years and days)
Benedict XIII.jpg Benedicto XIII, O.P.
Papa BENEDICTUS Tertius Decimus
Pierfrancesco Orsini Gravina in Puglia, Kingdom of Naples 75 / 81 Member of the Dominican Order. Third and last member of the Orsini family to be Pope.
246 12 July 1730
– 6 February 1740
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Clement XII, portrait.jpg Clemente XII
Papa CLEMENS Duodecimus
Lorenzo Corsini Florence, Grand Duchy of Tuscany 78 / 87 Completed the new façade of the Archbasilica of St. John Lateran, 1735. Commissioned the Trevi Fountain, 1732.
247 17 August 1740
– 3 May 1758
(Plantilya:Age in years and days)
Benoit XIV.jpg Benedicto XIV
Papa BENEDICTUS Quartus Decimus
Pròspero Lorenzo Lambertini Bologna, Papal States 65 / 83  
248 6 July 1758
– 2 February 1769
(Plantilya:Age in years and days)
Clement xii.jpg Clemente XIII
Papa CLEMENS Tertius Decimus
Carlo della Torre Rezzonico Venice, Republic of Venice 65 / 75 Provided the famous fig leaves on male statues in the Vatican. Defended the Society of Jesus in Apostolicum pascendi, 1765.
249 19 May 1769
– 22 September 1774
(Plantilya:Age in years and days)
Clemens XIV.PNG Clemente XIV, O.F.M. Conv.
Papa CLEMENS Quartus Decimus
Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli Sant' Arcàngelo di Romagna, Papal States 63 / 68 Member of the Conventual Franciscan Order. Suppressed the Jesuit Order.
250 15 February 1775
– 29 August 1799
(Plantilya:Age in years and days)
Popepiusvi.jpg Pio VI
Papa PIUS Sextus
Count Giovanni Àngelo Braschi Cesena, Papal States 57 / 81 Condemned the French Revolution and was expelled from the Papal States by French troops from 1798 until his death.
251 14 March 1800
– 20 August 1823
(Plantilya:Age in years and days)
Jacques-Louis David 018.jpg Pio VII, O.S.B.
Papa PIUS Septimus
Count Barnaba Niccolò Marìa Luigi Chiaramonti Cesena, Papal States 57 / 81 Member of the Order of Saint Benedict. Present at Napoleon's coronation as Emperor of the French. Temporarily expelled from the Papal States by the French between 1809 and 1814.

Ika-19ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos pagkapapa Mga nota
252 28 September 1823
– 10 February 1829
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Leo XII.PNG Leo XII
Papa LEO Duodecimus
Count Annibale Francesco Clemente Melchiore Girolamo Nicola Sermattei della Genga Genga or Spoleto, Papal States 63 / 68 Placed the Catholic educational system under the control of the Jesuits through Quod divina sapientia, 1824.
253 31 March 1829
– 1 December 1830
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Pius VIII.PNG Pio VIII
Papa PIUS Octavus
Francesco Saverio Castiglioni Cingoli, Marche, Papal States 67 / 69 Accepted Louis Philippe I as King of the French.
254 2 February 1831
– 1 June 1846
(Plantilya:Age in years and days)
Gregory XVI.jpg Gregorio XVI, O.S.B. Cam.
Papa GREGORIUS Sextus Decimus
Bartolomeo Alberto Cappellari Belluno, Republic of Venice 65 / 80 Member of the Camaldolese Order. The last non-bishop to be elected
255 16 June 1846
– 7 February 1878
(Plantilya:Age in years and days)
Popepiusix.jpg Beato Pio IX, O.F.S.
Papa PIUS Nonus
Count Giovanni Marìa Mastai-Ferretti Senigallia, Marche, Papal States 54 / 85 Opened First Vatican Council; lost the Papal States to Italy. Longest serving pope in history (see note on St Peter.)
256 20 February 1878
– 20 July 1903
(Plantilya:Age in years and days)
Leo XIII.jpg Leo XIII, O.F.S.
Papa LEO Tertius Decimus
Gioacchino Vincenzo Raffaele Luigi Pecci Carpineto Romano, Rome département, French Empire (now Italy) 67 / 93 Issued the encyclical on social teaching, Rerum Novarum (On Capital and Labor) and supported Christian democracy as against communism; the third-longest reigning pope after Pius IX and John Paul II.

Ika-20ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos pagkapapa Mga nota
257 4 August 1903
– 20 August 1914
(Plantilya:Age in years and days)
PiusX, Bain.jpg Santo Pio X
Papa PIUS Decimus
Giuseppe Melchiorre Sarto Riese, Lombardy-Venetia, Austrian Empire 68 / 79 Encouraged and expanded reception of Holy Communion, and combatted Modernistic theology. Most recent pope to be canonized.
258 3 September 1914
– 22 January 1922
(Plantilya:Age in years and days)
Benedictus XV.jpg Benedicto XV
Papa BENEDICTUS Quintus Decimus
Giacomo Paolo Giovanni Battista della Chièsa Genoa, Kingdom of Sardinia 59 / 67 Credited for intervening for peace during World War I. Remembered by Pope Benedict XVI as "prophet of peace".
259 6 February 1922
– 10 February 1939
(Plantilya:Age in years and days)
PiusXI33861u.jpg Pius XI
Papa PIUS Undecimus
Achille Ambrogio Damiano Ratti Desio, Lombardy-Venetia, Austrian Empire 64 / 81 Signed the Lateran Treaty with Italy, establishing the Vatican City as a sovereign state.
260 2 March 1939
– 9 October 1958
(Plantilya:Age in years and days)
PiusXII12.jpg Ven. Pio XII
Papa PIUS Duodecimus
Eugenio Marìa Giuseppe Giovanni Pacelli Rome, Italy 63 / 82 Invoked papal infallibility in encyclical Munificentissimus Deus.
261 28 October 1958
– 3 June 1963
(Plantilya:Age in years and days)
70px Bd. Juan XXIII
Papa IOANNES Vicesimus Tertius
Àngelo Giuseppe Roncalli Sotto il Monte, Bergamo, Italy 76 / 81 Nagbukas kan Ika-2nd Consejo Vaticano; minsan inaapod man na "An Marahayon na Papa Juan".
262 21 June 1963
– 6 August 1978
(Plantilya:Edad sa mga taon asin mga aldaw)
Paolovi.jpg Servant of God Pablo VI
Papa PAULUS Sextus
Giovanni Battista Enrico Antonio Marìa Montini Concesio, Brescia, Italy 65 / 80 Ultimong papa naputongan kan Tiara Papal. Enot na papa nagbyahe paEstados Unidos. Siya an nagpahinapos kan Ika-2ng Consejo Vaticano.
263 26 August 1978
– 28 September 1978
(Plantilya:Edad sa mga taon asin mga aldaw)
70px Servant of God Juan Pablo I
Papa IOANNES PAULUS Primus
Albino Luciani Forno di Canale, Veneto, Italy 65 / 65 Enot na papang naggamit ksn "Pinakaenot' sa regnal na pangaran. Enot na papa may duwang pangaran, para sa duwa niyang sinundan. Nagadan amay sa saiyang katongdan.
264 1978|10|16|2005|04|02}}) 70px Beato Juan Pablo II
(John Paul the Great)
Papa IOANNES PAULUS Secundus
Karol Józef Wojtyła Wadowice, Poland 58 / 84 Pinakaenot na papang Polako asin pinakaenot na papang bakong Italyano sa 455 taon. Nagkanonisar nin mga santo na mas dakul sa mga naenot saiyang papa. Nagparabyahe kun saensaen. Ikaduwang halawig na nagtukaw pakalihis ki Pius IX (1846–1878; hilnga komento ki San Pedro); piggibong beato pa sana ni Papa Benedict XVI.

Ika-21ng Siglo[liwaton | liwaton an gikanan]

Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos kan pagkapapa Mga Nota
265BXVI CoA like gfx PioM.svg 19 April 2005
– present
(Plantilya:Age in years and days)
Benedykt XVI (2010-10-17) 4.jpg Benedicto XVI
Papa BENEDICTUS Sextus Decimus
Joseph Alois Ratzinger Marktl am Inn, Bavaria, Germany 78 / - Siya an nagsunod na papang Aleman ki Papa Adriano VI. Pinakagurang na nagin papa poon kan magin papa si Papa Clemente XII kan taon 1730. Pigbutasan an titulong Patriarco nin Solnopan. Iginantad an Misang Tridentino sa mas prominenteng posisyon..
Pasunodsunod sa bilang Pontificado Retrato Pangaran
Ingles · Regnal (Latin)
Personal na pangaran Kinamundagan Edad pagpoon/pagtapos kan pagkapapa Mga Nota
266Coat of arms of Franciscus.svg 13 Marso 2013
– presente
(Plantilya:Age in years and days)
Pope Francis in March 2013 (cropped).jpg Francisco
Papa FRANCISCUS
Miserando atque Eligendo
("by having mercy, by choosing him")[9]
Jorge Mario Bergoglio, S.J. Buenos Aires, Argentina 76 / - Enot na papa namundag sa luwas kan Europa asin pinakaenot sa Amerika. Pinakaenot na Papa sa Hemisperong Habagat. Pinakaenot na Heswita. Pinakaenot na naggamit na bagong regnal na pangaran poon ki Lando (913–914).



|

Mga orden relihiyoso[liwaton | liwaton an gikanan]

34 papa an nagin myembro kan Orden relihiyoso katoliko. Mga kairiba na igdi:

  • Benedictines (17):-
    • Gregory I, Boniface IV, Adeodatus II, Leo IV, John IX, Leo VII, Stephen IX, Gregory VII, Victor III, Urban II, Paschal II, Gelasius II, Celestine V, Clement VI, Urban V, Pius VII
  • asin kabali si Camaldolese (1):-
    • Gregory XVI and Pius IX
  • Augustinians (6):-
    • Eugene IV
  • asin kabali si Canons Regular (5):-
    • Honorius II, Innocent II, Lucius II, Gregory VIII, Adrian IV
  • Dominicans (4):-
    • Innocent V, Benedict XI, Pius V, Benedict XIII
  • Franciscans (4):-
    • Nicholas IV, Sixtus IV
  • asin kabali si Conventual Franciscans (2):-
    • Sixtus V, Clement XIV
  • Cistercians (2):-
    • Eugene III, Benedict XII

Mga nota sa pagpasurunod kan papa[liwaton | liwaton an gikanan]

Magkapirang anomaliya dapat ta'wan paliwanang:

  • Felipe II (356–357), Bonifacio VII (974, 984–985), Juan XVI (997–998), Benedicto X (1058–1059) asin Alexander V (1409–1410) dai nakarilista ta bako man sinda gabos minimirar na mga antipapa.[10]
  • An pasurunod kan mga papa na nagngangaran Felix pighira ngane dai na ibali an antipapa Felix II; alagad, dakul na lista iniiba pa an duwang ultimong mga Felipe Felipe III asin Felipe IV. Saka igwa pang antipapa, Felipe V.[10]
  • Mayo man nin papa nagngangaran John XX resulta kan sistema nin pagbilang kan ika-11 siglo.[11]
  • Si Elegidong-papa Esteban, na nagadan bago nakonsagrar, mayo sa lista opisyal nin mga Santo Papa kan Batikano poon pa kan 1961 pero yaon sa mga lista na nagluwas bago kan taon 1961.[11] An pagnunumero kan mga papa na may pangaran "Esteban" ngonyan ugale nang sinasambit bilang Santo Papa Esteban II (752–757) abot Santo Papa Esteban IX (1057–1058), imbes na sabihon Esteban III abot Esteban X.
  • Kan si Simon de Brion nagin papa kan 1281, pinili niyang maapod na "Martin". Kan panahon na idto, si Marinus I asin si Marinus II salang pighuna na sinda iyo si Martin II asin Martin III; nasalang hunaon na sinda iyo si Martin II asin Martin III kaya si Simon de Brion pigtubod logod na siya an Santo Papa Martin IV.[12]
  • Si Santo Papa Donus II, na sinasabing nagtukaw kan mga 974, mayo man talaga an personang ini. Resulta ini sa pagkaribong kan titulong dominus (kagurangnan) sa sarong pormal na pangaran.
  • Si Santo Papa Juan dai man ngane gayod totoong persona; alagad, an mga leyenda manongod saiya pwede ser nagbutwa sa mga oro-osipon dapit sa pornocracy.[13]
  • An kamugtakan ni Antipope Juan XXIII dai nasisyerto nin pirang gatos na taon, asin pinalmente naareglo kan 1958 kan si Angelo Giuseppe Roncalli nagbalangibog na an pangaran niya iyo bilang John XXIII. Si Baldassare Cossa, na sarong antipapa, siya si Antipapa John XXIII, nagserbi bilang Kardinal kan nagkaboronyog na simbahan bago siya nagadan kan 1419, asin an saiyang restos makukua sa Battistero di San Giovanni (Florence).

Mga toltolan[liwaton | liwaton an gikanan]

Napapalaen[liwaton | liwaton an gikanan]

  1. 1.0 1.1 Plantilya:Cite book
  2. The fourth pope Pig'ulayan sa artikulo manongod ki Clement I
  3. Plantilya:Cite book
  4. "The Chronography of 354 AD. Part 13: Bishops of Rome". from Theosodr Mommsen, MGH Chronica Minora I (1892), pp.73–6. http://www.tertullian.org/fathers/chronography_of_354_13_bishops_of_rome.htm. Retrieved on 6 March 2012. 
  5. http://ocafs.oca.org/FeastSaintsLife.asp?FSID=102408
  6. Plantilya:Cite book
  7. For the dates of death of Clement III and the election of Celestine III see Katrin Baaken: Zu Wahl, Weihe und Krönung Papst Cölestins III. Deutsches Archiv für Erforschung des Mittelalters Volume 41 / 1985, pp. 203–211
  8. Plantilya:Cite book
  9. "Pope Francis : "Miserando atque eligendo"...". Vatican Radio. 18 March 2013. http://en.radiovaticana.va/news/2013/03/18/pope_francis_:_miserando_atque_eligendo.../en1-674605. 
  10. 10.0 10.1 Plantilya:CathEncy
  11. 11.0 11.1 Plantilya:CathEncy
  12. Plantilya:CathEncy
  13. Plantilya:CathEncy

Heneral[liwaton | liwaton an gikanan]

  • The Early Papacy: To the Synod of Chalcedon in 451, Adrian Fortescue, Ignatius Press, 2008.
  • The Oxford Dictionary of Popes, John N.D. Kelly, Oxford University Press, 1986.
  • Catholicism, Henri de Lubac, Ignatius Press, 1988.
  • Rome and the Eastern Churches, Aidan Nichols, Ignatius Press, 2010.
  • I Papi. Venti secoli di storia, Pontificia Amministrazione della Patriarcale Basilica di San Paolo, Libreria Editrice Vaticana, 2002.
  • Rome Sweet Home, Scott Hahn, Ignatius Press, 1993.
  • Enciclopedia dei Papi, AA.VV., Istituto dell'Enciclopedia italiana, 2000.

Mga panluwas na takod[liwaton | liwaton an gikanan]

Plantilya:Use dmy dates